Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.07.2015.
18:14 >> 20:39h
Tanjug A
Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bilo bezbednosnih propusta u organizovanju komemoracije žrtvama u Potočarima i da je kompletan napad na premijera Srbije planiran unapred.
Subota 11.07.2015.18:21
Keramičar je svoje rekao i tu je "kraj"? Ne pada mu na pamet da ponudi ostavku . On nam sada "objašnjava"da je napad planiran . Mi to nikada ne bi ukapirali ."Čestitam" ministre .
Subota 11.07.2015.18:27
ministar vojni valjda najbolje zna.nije to rec tamo nekog zidara,bravara,elektricara,keramicara...ala su ga organizovali svaka im cast.da su bar leteli klikeri od kuglicnih lagera Fi 50 a ono prinozno kamenje.ovo je samo rendgenski snimak lojavih u 3d verziji.
Nedelja 12.07.2015.09:29
Данашње „мајке Сребренице“ не праве разлику између своје „деце“ која су стрељана као ратни заробљеници, и која су погинула палећи околна српска села – за њих су и једни и други „невине жртве српског геноцида“. Баш као што су за мајке погинулих албанских терориста из Куманова злочинци македонски полицајци који су „поубијали њихову децу“ бранећи закон и ред у том граду.Ово једноставно запажање кудикамо нам олакшава разумевање огромне пажње коју је су западни медији посветили двадесетогодишњици злочина у Сребреници.Многима у Србији, који лицитирање сребреничких „седам хиљада“ слушају већ деценијама, није јасно у чијем је интересу да у садашњем тренутку забија нож у ту незараслу рану и додатно електрише и иначе климаве и напете односе у БиХ и региону. А разлози су врло једноставни – савремени свет је такође подељен на „наше“ и „њихове“, и у њему је кристално јасно „чије се жртве броје, а чије не“.
Nedelja 12.07.2015.09:31
У Сребреници се броје мртви муслимани, али не и мртви Срби (јер „лицитирати бројем мртвих је неукусно“). У Ираку се броје одсечене главе страних новинара и америчких војника, али не и стотине хиљада мирних грађана који су пали као колатерална штета америчке империјалне политике.У Либији се броје погинули радници на нафтним бушотинама страних компанија (јер се њиховим породицама мора плаћати одштета), али не и цивили који су страдали под бомбама НАТО-интервенциониста и њихових кербера на терену. У Сирији се жртве рата уопште не броје, то јест – док се не појаве у Европи на прагу оних који су њихову земљу бацили у вихор грађанског рата, и наоружали оне који их уби/јају.
Nedelja 12.07.2015.09:35
За Запад су то Срби, али то њихово виђење Срба као „исконског зла“, које они као синоним за глобалну цивилизацију треба да сузбију толико је саморазумљиво, толико неупитно, и толико неспорно да они чак нису у стању да виде „зашто њихова резолуција вређа Србе“.Њихова мотивација је потпуно иста као код Сулејман-паше Скопљака – да бисмо реафирмисали „себе“, морамо понижавати „њих“, а понекад им и одсећи понеку главу. А на Србима је да одаберу да ли хоће да буду „ми“ (и да углас повичу „геноцид у Сребреници!“), или ће да буду „они“ чији се мртви не броје, чији се глас не слуша, и за које у „цивилизованом западном друштву“ нема места.
Nedelja 12.07.2015.09:36
На српском народу је да из ове ситуације извуче поуку. Та поука може бити банално указивање на то „ко су му пријатељи, а ко непријатељи“, јер дух Сулејман-паше Скопљака с краја XVIII века и даље суверено влада балканским и глобалним приликама, а главе данас не лете ништа мање него пре двеста година. Али још важније од тога јесте управо сазнање да савремени медијски дискурс „злочинца и жртве“ служи само као димна завеса да се прикрије чињеница да тај исконски и прастари принцип устројства односа међу народима и државама заправо никада није размонтиран, већ да су га присвојили и новом добу прилагодили они који су још већи зликовци, лопови и лупежи од „балканских дивљака“ над којима се згражавају.
Nedelja 12.07.2015.09:39
Срби су већ једном настрадали због једне сличне димне завесе која владала у јавној сфери бивше СФР Југославије. А у југословенским ратовима су највећу штету претрпели, не зато што нису били нач/исто ко су им пријатељи, а ко непријатељи, већ зато што су веровали да „медији постоје да би саопштавали људима истину“. Развејавање те илузије вероватно је најважнија ствар коју као народ и друштво можемо да научимо.За разлику од Андрићевог телала Хамзе, савремени медији и НВО неће никада бити у стању да рефлектују свој властити положај и улогу док папагајски понављају да је „седам хиљада Бошњака поби/јено у Сребреници“. Њих је бесмислено питати „а колико је Срба поби/јено?“. Али ако они и ћуте, одговор се зна – „то ће саопштити медији у Београду“. Или пре – у Москви.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)